Tuesday, May 10, 2011

hobi babah ;p

salam hello semua.
okay. 
entri ni nak talk pasal hobi babah.
hobi babah ialah mengumpul duit syiling.


take note *hanya syiling 50sen, 20sen and 10sen sahaja okay!
lokasi tabung tu tat meja solek dalam bilik umi and babah.
citer dia bermula sejak Adillia Ghazali (kakak) masuk MRSM. 
masa tu dia tak boleh bawak handphone.
so umi terpaksa lah sediakan duit syiling yg banyak untuk kakak.
ye lahh. 
kakak tiap tiap hari mesti nak call umi.
so agak lah dalam puluh puluh jugak duit syiling umi bagi tat dia tiap tiap minggu.
kadang kadang umi cedok sikit duit syiling babah untuk menambah pendapatan kakak.
HAHA!
then kakak sekolah tat Tarcisian Convent School.
aku pulak meneruskan tradisi sekolah berasrama.
aku masuk SMT Lebuh Cator.
hah!
memang leboh ler duit aboh teman.
ngehh!
name je duduk hostel.
padahal rumah ke sekolah tak sampai 5 minit.
gedik ayam aku ni.
macam biasa handphone tak boleh bawak.
so duit syiling lah peneman aku di kala kebosanan.
take note *call umi tade lah selalu tapi more than 4-5 times a week lah. banyaknye call BF! iyee lah BF awak dulu outsider. kelas and coarse pulak lain lain. biasa lah tengah hangat berCINTA an!
so babah tetap mangsa kehilangan duit syiling dalam simpanannya.
huhu.
okay.
dah masuk UiTM kan dah boleh bawak handphone.
3 sekali aku bawak.
baru puas hati ini.
BHAHAHA!
tapi tetap jugak duit syiling babah aku rembat.
kali ni babah tak tahu pon.
tapi hari tu babah tanya tat umi, 'asal duit syiling I tak penuh penuh?' 
umi dengan selambernye cakap ' mane lah I tau. anak anak U punya keje lah tu (adik).'
HAHA!
tahu tape.
so tak tahu lah sampai bila duit syiling babah akan penuh.
maaf lah yee.
hobi saya kumpul duit syiling yg dikumpul oleh babah.
haha.
okay itu saje.


THANKSFORREADING.


wrote by,


7 suka kentut:

b@by ph@t said...

bgos pnyer hobi..leh jd kaye tuh..ahhahah

cilla ghazali said...

haha. kaya sbb hobi babah :)

Alin Liyana said...

amboi , kaya nieeee .

cilla ghazali said...

haha. kaya apa lin. kayap dah ni. smlm kena saman pulak. menabung utk bayar saman lah pulak :(

gabanMorka said...

dulu selalu pau sorang seposen sebab nak bergayut kat public..1malam punye kutipan dah belas2 rgt..kalau aku xgayut, mesti kaya dh skrg

Cik waniey said...

d msuk uitm duet 50 sen + 20sen bleyh gne utk basuh bju gne mesin basuh..heee :)
kte adew minat yg sme :)))

cilla ghazali said...

gabanMorka : haha. aku x penah pau kawan. salu pau parents jee. haha. gayut tak selalu.

Cik waniey : yesyes. betul tu. sbb malas basuh baju. then kt uitm boleh beli air gedegang. alahh yg masuk duit pas 2 gedegangg! air jatuh. haha

 
Blogger Templates by Wishafriend.com